Privatkurs via Åbyn-Byske Brukshundklubb

 

Vill du gå kurs med din hund men det är svårt att följa en vanlig kursplan pga t ex oregelbundna arbetstider etc. Då har vi lösningen!

 

 Privatkursen innebär att du och Titti Hedlund själva kommer överens om ett eller flera tillfällen där ni träffas och kursar då det passar er, kan vara både dag, kväll eller helg. Har du något speciellt problem du vill arbeta med skräddarsys kursen utefter just dina önskemål. Önskar du istället att prova på en bred kurs finns det färdiga kurspaket (se nedan). 

 

Priser:

1 tillfälle (cirka 2 timmar) 600 kr

3 tillfällen 1500 kr

5 tillfällen 2000 kr

 

 

 

Våra Färdiga kurspaket:

 

Kursen "Vardagspusslet"


För dig som vill bygga en bra relation till din hund, som vill ha vägledning i grundträningen och få en fungerande vardag med allt vad det innebär. Momenten anpassas efter varje ekipage för att just Du och din hund ska få ut så mycket som möjligt av träningen. Den här kursen lämpar sig till hundar i alla åldrar.

1. Samarbete – lek, belöning, följsamhet, inkallning

2. Hantering – visitering, massage, stretching, kloklippning och tandhälsa

3. Kontroll – vardagens kommandon och hur man kvalitetssäkrar (sitt, ligg, stå, inkallning)

4. Hundmöten – trevligare promenader för alla

5. På och av i stan – aktivare promenader, konsten att slappna av

 

 

Kursen "Kropp å Knopp"


För dig som vill ge din hund lite mer än vanliga promenader, som vill prova någonting nytt, för dig som inte riktigt vet var du vill börja men som vill göra någonting extra. Vi kommer gå igenom träningsformer som bygger en frisk och stark hund som får utlopp för sina naturliga drifter under kontrollerade former samt nyttig hjärngympa som skapar både samarbete och en tillfredställd hund. Inga förkunskaper behövs men det är en fördel om hunden kan gå hyfsat i koppel. Vid behov kommer agilityträningen genomföras inomhus.

 

1. Drag weight – En vanlig promenad, förutom att hunden bär en specialsydd sele och drar kätting. Bra fysträning för alla typer av hundar. Klubben har sele och kätting till låns. 

2. Spår (vilt eller person) – Alla hundar mår bra av att få använda sin nos, här får du hjälp med hur du kan komma igång för att erbjuda din hund en enkel men givande träningsform.

3. Rallylydnad – Vet din hund vad sitt, ligg och stå betyder? Då kan ni bli riktiga hejare på rallylydnad där hund och förare följer en skyltad bana med olika uppmaningar. Bra hjärngympa både som hobby och för den som vill tävla.

4. Agility – Fart, fläkt och följsamhet, agility är en hundsport där man följer en bana med hinder, tunnlar och balansbommar. Här får hunden använda både sin fysik och hjärna samtidigt, detsamma gäller föraren. En rolig utmaning som går anpassa även till oss som inte springer så fort.

5. Enligt överenskommelse  - Vill du prova på något av ovanstående en gång till? Inga problem! Vill du prova något helt annat? Det löser vi! Förutom ovanstående har klubben även ekipage inom tex lydnad, bruks, nosework, parkour, utställning och apportering så vi ser bara möjligheterna.

 

 

 

InstruktörTitti Hedlund (Läs mer om Titti på "Våra instruktörer"

Medlemskap krävs för att få gå privata kurser!

 

Anmälan görs direkt till Titti via mail med kort information om ekipaget och önskemål: heltenkelttitti@hotmail.com